2022-03-30 11:38:58• hírek • Bede Emőke

A szükséges engedélyek hiánya miatt nem halad a moduláris épület kivitelezése

A szatmári Grigore Moisil Általános Iskola diákjai jelenleg két váltásban tanulnak, azaz az osztályok egy része délelőtt, a másik része pedig délután jár iskolába. Annak érdekében, hogy ezt a helyzetet mielőbb orvosolják, szerda reggel az érintettek munkamegbeszélést tartottak a prefektúrán.

A prefektusi hivatal közleménye szerint, annak érdekében, hogy a tanulók újra egy váltásban járhassanak iskolába, a tanintézmény a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivataltól anyagi támogatást kapott egy moduláris épület megépítésére, a kivitelezést azonban a szükséges engedélyek miatt nem lehetett elkezdeni.


Pugner Róbert építész a közegészségügyi igazgatóság, a katasztrófavédelem és a kulturális igazgatóság vezetőivel közösen arról biztosította az iskola igazgatóját, Mondici Claudiut, hogy a lehető legrövidebb időn belül megtalálják a legkedvezőbb megoldást a projekt mielőbbi megvalósítására.


Annak érdekében, hogy a finanszírozást ne veszítsék el, a szerdai találkozón arra kérték az illetékes szerveket, állítsák ki mihamarabb a szükséges engedélyeket, melyek birtokában már semmi akadálya nem lesz annak, hogy a hat osztály számára férőhelyet biztosító moduláris épületet legfeljebb 90 napon belül befejezzék.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: